søndag 31. mars 2013

OVNSBAKT TORSK MED GRØNNSAKER


Torsk med gode, norske grønnsaker i form er enkelt og godt. Til denne retten serverte jeg ris som tilbehør, til variasjon fra den kokte poteten. Dette er en av barnas favorittretter.

Ingredienser
500 g torskeloins, uten skinn og bein
2 stk gulrot, skåret i biter
2 stilk selleri, skåret i biter
1 stk purre, skåret i biter
1 ss margarin, flytende
1 ts salt
0,5 ts pepper
1 ts timian, tørket

2 ss margarin, flytende
3 ss hvetemel
1 dl matfløte
3 dl lettmelk
0,5 terning fiskebuljong
1 ts salt
100 g parmesan, revet
Tilbehør ris

- Kok ris etter anvisning på pakken.
- Sett stekeovnen på 180 grader.
- Skjær torsken i serveringsstykker. 
- Kok opp vann, ha i gulrot og kok i 4 minutter.
- Ha i selleri og purre, og kok alt i 1 minutt.
- Hell av vannet og legg grønnsakene over i en smurt ildfast form.
- Legg fiskestykkene over grønnsakene og dryss over salt, pepper og timian.

- Varm opp flytende margarin i en kasserolle.
- Rør inn hvetemel og spe med vann, melk og matfløte, litt om gangen. Kok opp mellom hver gang du sper.
- Knus buljongterningen og ha den i sausen.
- Bland godt og la sausen småkoke i 2-3 minutter.
- Smak til med salt.
- Hell sausen over fisken og strø osten på toppen.
- Stek i stekeovnen i ca. 20 minutter.
- Server med ris ved siden av.

Tidsforbruk: 40 minutter.
Porsjoner: 4.

1 kommentar: