søndag 17. mars 2013

KREMET FISKESUPPE MED LAKS OG REKER


Det finnes mange varianter av fiskesuppe. Denne varianten er mild og god i smaken. Barna mine liker denne veldig godt. Servert med godt brød fungerer retten både som forrett og hovedrett.

Her finner du mine beste tips for å lage en god fiskesuppe:
- Har du tilgang til hjemmelaget fiskekraft blir suppen best. Alternativt kan du bruke fiskebuljong.
- Suppen skal alltid ha et raskt oppkok, hvis ikke oppskriften sier det motsatte. Pass på at suppen ikke koker for hardt.
- Rør ikke for mye i suppen etter at fisken er lagt i. Da faller fisken fra hverandre og suppen blir uklar.
- La ikke ingrediensene ligge for lenge i suppen. Huskeregelen for fisk kan være at den alltid skal trekke kortere enn det du tror den trenger. Da blir fisken saftig i suppen. Koker du en suppe med reker og skalldyr, skal disse legges i så sent at de bare rekker å bli gjennomvarme. Ligger de for lenge i suppen, blir de seige.
- Smak alltid til med salt og pepper mot slutten. Pepper mister aroma hvis den blir tilsatt for tidlig, og saltet kan bli for dominerende etter hvert som væske fordamper fra suppen.
- Suppe kan fryses ned og varmes opp senere. Avkjøl suppen på kjøkkenbenken, sett den så i kjøleskapet noen timer før du fryser den. Da unngår du å få iskrystaller i fiskekjøttet.
- Husk at varm mat, og særlig suppe, alltid skal serveres i varme tallerkener.

Ingredienser
4 ss smør
4 ss hvetemel
4 dl melk
4 dl fløte
6 dl fiskebuljong
Frisk dill
4 poteter, skåret i små biter
2 gulrot, skåret i små biter
2 stang selleri, skåret i små biter
2 vårløk
500 gr. laksefilet, delt i kvadratiske biter på ca 1 x 1 cm
400 g reker
Salt og pepper

- Smelt smøret og rør inn melet. Spe på med melk, fløte og fiskebuljong. La det koke ved lav varme i 5 min.
- Tilsett potet, gulrot, selleri. La det småkoke i 5 min, slik at grønnsakene blir møre.
- Tilsett fisken og la suppen trekke på lav varme i 5 minutter.
- Smak til med salt og pepper.
- Rett før servering tilsettes vårløk og reker.
- Pynt med litt dill.
- Server gjerne med godt brød til.

Tidsforbruk: 45 minutter.
Porsjoner: 4.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar