tirsdag 2. april 2013

BASILIKUMPESTO

 
Har du hjemmelaget basilikumpesto i kjøleskapet kan du enkelt trylle frem velsmakende retter. Basilikumpesto er kjempegodt til pasta, som pålegg på godt brød eller i salater. Har du lyst på fisk til middag er det også veldig godt å smøre pesto på fisken og deretter steke den i ovnen. Du kan også ha pesto på pizza.

Ingredienser
50 gr. friske basilikumblader
2 fedd hvitløk, finhakket
3-4 ss pinjekjerner
8 ss olivenolje
Salt 

- Kjør basilikumbladene, hvitløk og pinjekjerner i en stavmikser til pestoen er grovhakket.
- Hell i oljen litt etter litt og kjør videre til sausen er jevn.
- Hvis sausen blir for tykk spe forsiktig på med litt mer olje.
- Pestoen kan gjerne lages i god tid i forveien. Oppbevar den i kjøleskapet. Dekk overflaten med noen dråper olivenolje så den bevarer smak og farge. Hjemmelaget pesto holder seg et par dager i kjøleskapet.

Tidsforbruk: 1/2 time.
Porsjoner: 4.

1 kommentar: