fredag 29. mars 2013

TOMATSUPPE MED KOKT EGG


Den beste tomatsuppen lager du selv! Her får du oppskriften på en nydelig tomatsuppe som er enkel å lage. Server gjerne suppen med kokt egg og foccacia ved siden av.

Ingredienser
3 ss olivenolje
1/2 løk, finhakket
1 rød chili, finhakket
1/2 kinesisk hvitløk, finhakket
3 bokser hakkede tomater
4 store plommetomater, finhakket
1 grønnsaksbuljongterning
2 ts sukker
8 ss matfløte
1 ss smør
1 1/2 dl makaroni, kokt
3 egg, hardkokte
Salt og pepper
Frisk basilikum

- Varm opp olivenoljen i en kjele og surr løk, chili og hvitløk i ca. 5 minutter. Ha på litt salt og pepper.
- Tilsett hermetiske tomater, grovhakkede plommetomater grønnsaksbuljongen og sukker. Kok dette til alt er mørt, ca. 20 minutter.
- Kjør suppen til en glatt puré med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin.
- Hell suppen tilbake i kjelen.
- Tilsett kokt makaroni.
- Smak suppen til med smør, matfløte, salt og pepper.
- Server suppen med hardkokte egg og friske basilikumblader. Du kan også servere suppen med litt godt brød til, f.eks. foccacia. Oppskriften på foccacia finner du her.

Tidsforbruk: 1 time.
Porsjoner: 4.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar