fredag 1. mars 2013
HAMBURGER MED AVOCADO OG BACON
Hjemmelaget hamburger er enkelt å lage. For å få en saftig og smakfull hamburger er det viktig å bruke godt kjøtt. Jeg anbefaler å bruke karbonadedeig. Her får du oppskriften på kjempe gode hjemmelagde hamburgere og hamburgerbrød.
Ingredienser hamburgerbrød:
4 dl hvetemel
2,5 dl grovt mel av hvete og rug
1/2 pakke tørrgjær
1 ts salt
3 dl vann
5 ss olivenolje
Sesamfrø
1 egg
Ingredienser hamburgere:
600 gr. karbonadedeig
1 egg
2 ts potetmel
2 fedd hvitløk, finhakket
1 sjalottløk, finhakket
Salt + pepper
Margarin til steking
Tilbehør:
Avocado, skåret i skiver
Gulost, skåret i skiver
Bacon
Tomat, skåret i tynne skiver
Ketchup
Hamburgerbrød:
- Sikt hvetemel i en bakebolle.
- Tilsett grovt mel, gjær og salt.
- Smuldre inn smøret i melet.
- Varm opp vannet til ca. 37 grader.
- Tilsett vann og olje. Elt deigen godt. Deigen skal være litt klissete.
- Dekk bollen med plast og la det heve til dobbel størrelse (ca. 30 minutter).
- Del deigen i 6 emner. Kjevle emnene runde og flate, ca. 1 cm tykke.
- Pensle med litt pisket egg.
- Strø over sesamfrø.
- La hamburerbrødene etterheve i ca. 20 minutter.
- Sett ovnen på 225 grader.
- Stek hamburgerbrødene midt i ovnen i ca. 15 minutter til de er lyse brune.
- Avkjøl på rist.
Hamburger:
- Bland alle ingrediensene godt sammen til en deig. Unngå å kna deigen for lenge for da blir hamburgeren tørr og kompakt.
- Form til fire burgere.
- Stek de i litt flytende margarin i pannen på middels varme. Husk å ikke steke burgerene for lenge, de skal være rosa i midten.
- Legg på to skiver med gulost.
- Stek bacon i en stekepanne.
- Del hamburgerbrødene i to.
- Smør på et lag med ketchup på bunnen.
- Legg på to tomatskiver, den ferdig stekte burgeren og bacon og avocado.
- Legg på toppen av hamburgerbrødet.
- Stikk en bambuspinne gjennom burgeren.
- Server gjerne sammen med ovnsbakte båtpoteter.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Det så veldig godt ut..., ble veldig fristet til å spise burger nå :)
SvarSlettHa en fin søndag!