fredag 1. november 2013

SITRONFROMASJ


Det nærmer seg helg og da er det mer tid til å lage god mat. Søndag er dessert-dag hjemme hos oss. Her får du oppskriften på en enkel og kjempe god sitronfromasj som du lager på ca. 30 minutter. Nyyyt!

Ingredienser:
6 plater gelatin
2 egg
1 dl sukker
Saft og skall av 1 sitron
1/2 dl kokende vann
3 dl fløte.

- La gelatinplatene ligge i kaldt vann i ca. 7 minutter.
- Visp egg og sukker til eggedosis.
- Bland saften av sitronen, revet skall og sukker i en liten bolle. Rør til sukkeret er oppløst.
- Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i 1/2 dl kokende vann.
- Bland gelatinblandingen og den søte sitronsaften sammen.
- Visp kremfløten til luftig krem og bland forsiktig med eggedosisen.
- Hell forsiktig sitron- og gelatinblandingen i eggedosisen. La fromasjen stå til den blir litt stiv.
- Fordel fromasjen i formene og la den stå i kjøleskapet 4-5 timer. Du kan gjerne la den stå i kjøleskapet natten over.
- Pynt med sitronmelisse rett før servering.

Tidsforbruk: 30 minutter
Porsjoner: 4-6.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar