torsdag 14. november 2013

PAI MED OST, LØK OG HAMBURGERRYGG

 
Hva smaker vel bedre til lunsj enn en god pai servert med litt salat til? Bon appetit!
 
Ingredienser paideig:
4 dl hvetemel
1 ts salt
150 g margarin
3 ss iskaldt vann

Ingredienser paifyll:
1 vårløk, finhakket
1/2 rødløk, finhakket
4 egg
3 dl lettmelk
3 dl ost, revet
75 g hamburgerrygg
Salt
Pepper
Muskat
Olje til steking

- Lag paibunnen først. Ha salt og hvetemel i en bolle og bland godt.
- Smuldre margarin i hvetemelet og kna det godt sammen med hendene.
- Tilsett vannet og kna det videre sammen til en deig.
- La deigen hvile kaldt i kjøleskapet i ca 30 minutter.
- Fres hamburgerrygg, rødløk og vårløk i litt olje i en stekepanne.
- Bland egg og revet ost.
- Krydre med salt, pepper og litt muskat.
- Trykk deigen godt ut i en paiform.
- Legg løk, vårløk og hamburgerrygg i paibunnen og hell osteblandingen over.
- Stek paien på 200 grader i ca. 35 minutter.
- Server gjerne paien med en deilig frisk salat til.

Tidsforbruk: 1 1/2 time.
Porsjoner: 6 -8.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar