fredag 8. november 2013

BROWNIES MED VALNØTTER

  

Dette er faktisk første gang jeg baker brownies. Jeg har tidligere alltid laget den tradisjonelle langpannesjokoladekaken, men nå synes jeg tiden var inne for å prøve noe nytt! Brownies er en amerikansk sjokoladekake. Den skal ha en litt sprø overflate og være seig i midten. Denne oppskriften er veldig enkel og kaken blir helt fantastisk god. Valnøttene satte virkelig prikken over i'en.

Ingredienser:
4 egg
5 dl sukker
300 g smør
200 g mørk sjokolade
2,5 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
100 g valnøtter, hakket i små biter

- Sett stekeovnen på 165 grader.
- Pisk egg og sukker til eggedosis.
- Smelt smøret. Ta kjelen av platen. Rør inn sjokoladen til den er smeltet.
- Sikt sammen hvetemel og vaniljesukker.
- Rør sjokoladeblandingen forsiktig inn i eggedosisen.
- Tilsett hvetemel og vaniljesukker.
- Hell røren i en liten bakepapirkledd langpanne og stek kaken i ca. 25 minutter.
- Kaken skal bevege seg litt i midten når den er ferdig.
- Avkjøl og skjær kaken opp i biter.
- Dryss melis over og pynt med sitronmelisse.

Tips: Lag gjerne kaken dagen i forveien slik at den setter seg litt før den skjæres opp.

1 kommentar: