Dette er faktisk første gang jeg baker brownies. Jeg har tidligere alltid laget den tradisjonelle langpannesjokoladekaken, men nå synes jeg tiden var inne for å prøve noe nytt! Brownies er en amerikansk sjokoladekake. Den skal ha en litt sprø overflate og være seig i midten. Denne oppskriften er veldig enkel og kaken blir helt fantastisk god. Valnøttene satte virkelig prikken over i'en.
Ingredienser:
4 egg5 dl sukker
300 g smør
200 g mørk sjokolade
2,5 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
100 g valnøtter, hakket i små biter
- Sett stekeovnen på 165 grader.
- Pisk egg og sukker til eggedosis.
- Smelt smøret. Ta kjelen av platen. Rør inn sjokoladen til den er smeltet.
- Sikt sammen hvetemel og vaniljesukker.
- Rør sjokoladeblandingen forsiktig inn i eggedosisen.
- Tilsett hvetemel og vaniljesukker.
- Hell røren i en liten bakepapirkledd langpanne og stek kaken i ca. 25 minutter.
- Kaken skal bevege seg litt i midten når den er ferdig.
- Avkjøl og skjær kaken opp i biter.
- Dryss melis over og pynt med sitronmelisse.
Tips: Lag gjerne kaken dagen i forveien slik at den setter seg litt før den skjæres opp.
Ser nydelig ut:)
SvarSlett