mandag 11. november 2013

KNEKKEBRØD

 
 
Til frokost spiser jeg ofte knekkebrød. Nå fant jeg ut at det var på tide å prøve å bake noen selv. De ble kjempegode, så dette er helt klart ikke siste gang jeg baker knekkebrød. Disse knekkebrødene er sunne, smakfulle og mettende. Knekkebrød er en fin variasjon til brød som vi spiser mye av. Bytter du ut brød med fiberrikt knekkebrød, får du i deg mer fiber og mindre kalorier og raske karbohydrater.
 
Ingredienser:
4 dl sammalt hvete, grov
4 dl store havregryn
2 dl solsikkekjerner
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 ts salt
7 dl vann

- Sett stekepanne på 180 grader varm luft.
- Kle to stekebrett med bakepapir.
- Bland sammen de tørre ingrediensene.
- Bland inn vannet og rør sammen.
- La blandingen stå å svelle et par minutter.
- Fordel blandingen på de to stekebrettene. Bruk en slikkepott til å fordele blandingen jevnt utover.
- Rut opp med en pizzaskjærer. Det er vanskelig å bryte knekkebrødene fra hverandre etter at de er stekt.
- Sett brettene inn i stekeovnen.
- Stek knekkebrødene i 40 minutter.
- Stek knekkebrødene i 10 minutter med 5 - 6 cm glippe på stekeovnsdøren.
- Stek knekkebrødene i 10 minutter med stekeovnsdøren igjen.
- De aller fleste ovner steker litt skjevt så det er lurt å snu stekebrettene rundt en gang midtveis i stekingen. Pass på de siste 5 - 10 minuttene at knekkebrødene ikke blir brent.
- Ta knekkebrødene ut av ovnen.
- Legg de på en bakerist og knekk de opp. Bruk gjerne en saks for å få jevne kanter.
- Dersom noen av knekkebrødene ikke er helt sprø legges de tilbake i stekeovnen i et par minutter til.
- Oppbevar knekkebrødene i en tett boks.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar