tirsdag 19. november 2013

OVNSBAKT TORSK MED TOMATSAUS


Barna er veldig glad i "rosa fisk", men ikke så glad i "hvit" fisk. Jeg er derfor alltid på jakt etter nye oppskrifter med torsk og sei. På godfisk.no finner jeg alltid spennende oppskrifter jeg har lyst til å prøve. Denne retten slo veldig godt an hos begge guttene (og hos mannen i huset).

Ingredienser:
600 g torskeloin 
1 ss salt  
0,5 sitron  
1 løk, grovhakket
2 fedd  hvitløk, finhakket 
1 rød paprika, biter  
0,25 rød chili, finhakket
2 ss olje  
400 g hermetiske tomater, grovhakkede  
Frisk basilikum
Salt
Ris  

- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Kok ris etter anvisning på pakken.
- Surr løk og hvitløk i olje til løken er blank.
- Tilsett tomater, paprika, basilikum og chili, og kok et par minutter.
- Smak til med salt.
- Hell sausen over i en ildfast form.
- Del torskefileten i serveringsstykker og dryss dem med salt. Legg dem i sausen og press litt sitron over fisken.
- Dekk med folie og bak fisken midt i stekeovnen i ca. 20 minutter.

Tidsforbruk: 30 minutter.
Porsjoner: 4.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar