fredag 25. januar 2013

PANANG GAI


Panang Gai er en velkjent rett fra Thailand som er smaksatt med thailandsk rød karri, galanga og kokosmelk. Retten lages opprinnelig med oksekjøtt, men lages ofte også med kylling. Vi voksne i familien er veldig glade i sterk mat, mens barna synes denne var litt i sterkeste laget. Ønsker du mildere smak kan du bruke 1 ss thai red curry paste istedet for 2 ss.

Ingredienser:
600 - 700 gram kyllingbryst
2 ss juice fra lime
2 ss thai fish sauce
1 ss sukker
2 ss thai red curry paste
2 bokser kokosmelk
1 løk, i skiver
1 paprika, i skiver
1/4 kopp koriander, hakket
2 ss ingefær, skrellet og revet
1 pakke sukkererter
1 pakke babymais
1 boks bambusskudd
1 boks ferdigskivet vannkastanjer
Ferske brekkbønner
Ris

- Skjær kyllingen i tynne skiver og sett til side.
- Bland sammen limejuice, fish sauce og sukker i en bolle og sett til side.
- Ha currypaste og en halv boks kokosmelk i gryta. Varm opp til det bobler lett, og du har fått rørt ut det meste av pasten i kokosmelken.
- Tilsett så resten av kokosmelken og løken. Kok opp og la det så småkoke 2 minutter.
- Tilsett limejuiceblandingen og kylling. Kok opp og skru ned varmen. La det så småkoke under omrøring i ca. 5 min.
- Tilsett koriander, ingefær, paprika, sukkererter, babymais, bambusskudd, vannkastanjer og brekkbønner, og la det småkoke til kyllingen er gjennomkokt.
- Server med ris.

Tidsforbruk ca. 1 time.
4 porsjoner.

2 kommentarer:

  1. Nam! Dette så veldig godt ut :) Har aldri lagd eller smakt dette før, men tror eg må lage noe slikt en gang.God helg til deg :)

    SvarSlett
  2. Mmmmm Panang Gai er så godt.
    God helg på deg
    Klem
    Liza

    SvarSlett