lørdag 8. mars 2014

TOM KHA GAI


Tom Kha Gai er en kjempe god og smakfull kyllingsuppe fra Thailand. Denne enkle oppskriften er fra boken "Den rutete kokeboken" av Ingrid Espelid Hovig.

Ingredienser
600 g kyllingfilet
2 gulrøtter
1/2 purre
1 ss hvetemel
6 dl vann
2 hønsebuljongterninger
1 boks kokosmelk
2 ts fersk og revet ingefær
1 ts sambala oelek
1 lime, revet skall

- Skjær kyllingen i tynne skiver.
- Skrell gulrøttene og skjær de i tynne strimler.
- Skjær purren i  tynne ringer.
- Visp ut melet i vannet i en kjele. La det koke opp under omrøring.
- Tilsett buljongterninger, kokosmelk og ingefær.  Legg i kyllingkjøtt og gulrot. La de koke til kyllingkjøttet er kokt.
- Legg i purren.
- Smak til med sambala oelek, revet limeskall og limesaft. La ikke suppen koke etter at limen er tilsatt.
- Server suppen nykokt.

Tidsforbruk: 30 minutter.
Porsjoner: 3.


4 kommentarer: