mandag 20. mai 2013

PIZZASTEIN


Ønsker du at pizzaen du lager hjemme skal få en tynn og sprø bunn? Det er ganske få av oss som har en steinovn hjemme på kjøkkenet. Det er likevel mulig å lage perfekt italiensk pizza i en vanlig stekeovn. For å få til dette anbefaler jeg å investere i en pizzastein! Den vi kjøpte kostet kun 349 kroner og det fulgte med to trespader til å ta pizzaen ut av ovnen med. Pizzaen er ferdig stekt på 10-12 minutter, og du kan legge på det fyllet som du liker best. Italiensk pizza er blitt en favoritt blant små og store her i huset!
 
På pizzaen på bildet er det pepperoni, mozarella og ananas. Pynt gjerne med litt fersk ruccola etter steking. Oppskrift på pizzasaus og pizzadeig finner du her. Det smaker også veldig godt med litt rømmedressing til. Oppskriften finner du her.
 
Slik bruker du pizzasteinen:
- Sett aldri inn en kald stein i en varm ovn. Steinen vil sprekke og bli ødelagt. Sett steinen i bunnen av ovnen og sett temperaturen på 300 grader. La så ovnen varme opp steinen.
- Bak deigen ut på et bakepapir og legg på fyllet. Det beste er å nappe bakepapiret ut når pizzaen har stekt i noen få minutter. Det beste resultatet får du når pizzaen stekes rett på steinen.
- Ikke bruk pizzakutter eller kniv på steinen. Da blir pizzakutteren/kniven ødelagt.
- La steinen stå i ovnen til den er kald. Tar du steinen ut av en varm ovn kan steinen sprekke.
- Ikke vask pizzasteinen med såpe. Bruk varmt vann og skrubb den ren. Steinen er av uglasert keramikk som trekker til seg veske. Såpesmaken blir da liggende igjen i steinen og du vil få pizza med såpesmak. Du kan prøve å legge steinen i vann og la den tørke. Gjenta flere ganger. Hjelper ikke dette anbefaler jeg at du kjøper deg en ny stein.
 

5 kommentarer:

 1. Så fine tips. Aldri mere laging av pizza uten pizzastein.

  SvarSlett
 2. Den pizzaen så veldig god ut :) Takk for fine tips om pizzastein.

  SvarSlett
 3. Takk for tips:)Høres ut som det blir skikkelig bra.
  Har anbefalt siden din til en i VG, vet ikke om han følger deg ennå, men tenkte han skulle gjøres oppmerksom på den fine bloggen din:)
  God helg
  Klem
  Liza

  SvarSlett
 4. Hei, Dette så veldig godt ut:) hvor kjøpte du pizzasteinen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!
   Pizzasteinen er kjøpt på Jernia.
   Hilsen Linda

   Slett