fredag 26. april 2013
KANELSNURRER
Det er helg og det er lov å unne seg litt ekstra. Vi skal kose oss med kanelsnurrer. Både barna og jeg elsker gjærbakst. Jeg har ikke vært så flink til å bake i det siste, men nå har lysten kommet tilbake. Spesielt etter at jeg bakte disse farlige fristelsene!
Ingredienser deig
12 dl hvetemel
1 dl sukker
1 ts. kardemomme
1/2 liter h-melk
50 gr. fersk gjær
1 dl flytende melange
Ingredienser fyll
4 ss brunt sukker
2 ss hvitt sukker
Kanel
100 g smør
- Bland hvetemel, sukker og kardemomme i en bolle.
- Varm opp melken i en kjele til den er ca. 37 grader.
- Ha gjær i en liten bolle og bruk en gaffel til å dele den opp. Tilsett litt av den varme melken og rør godt til gjæren er løst opp.
- Bland melk, gjær og flytende melange i bollen samen med de tørre ingrediensene.
- Elt deigen godt.
- Sett deigen på et trekkfritt sted i ca. 1 time.
- Ha deigen på et melet underlag og del den i to. Kjevl deigen ut til en rektangulær leiv som er ca. 50 cm bred. Bre smøret utover leiven, og strø over sukker og kanel. Brett deigen.
- Del hver leiv opp i ca. 12 remser. Tvinn remsene og slå deretter en knute på dem.
- Legg kanelsnurrene på et stekebrett og la de etterheve i ca. 30 min. på et trekkfritt sted.
- Pensle kanelsnurrene med litt pisket egg og strø over perlesukker før de settes inn i ovnen.
- Stekes midt i ovnen på 225 grader i 12-14 minutter.
Oppskriften gir 14 store kanelsnurrer.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Kanelsnurrer er så godt!! Jeg lagde det forrige helg og det var en suksess :)
SvarSlettGod helg!
Takk for at du er innom bloggen og kommenterer, det settes stor pris på. De knutene så veldig gode ut:)
SvarSlettKlem
Liza
Gjærbakst er godt, men jeg har ikke kunnet spise det på 15 år. I kveld skal jeg kose meg med scones :) Kanskje jeg burde ha en ts kardemomme i for variasjonens skyld :)
SvarSlettHåper du finner kopp og tallerken fra du var liten - de er så fine :)
Det så helt nydelig ut :)
SvarSlett