Panna cotta er en italiensk dessert basert på fløte, sukker og vanilje. Desserten er enkel å tilberede og smaker veldig godt. Den skal forberedes i god tid før servering, og det betyr at desserten er klar før gjestene kommer.
Ingredienser
4 gelatinplater
1 vaniljestang
7 dl kremfløte
1,5 dl sukker
Lime skall, finrevet
3 ss limesaft
1 pk frosne bringebær
100 gr melis
- Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
- Del vaniljestangen på langs. Skrap ut frøene.
- Kok forsiktig opp fløte, sukker, vaniljestang og frøene fra stangen. Tilsett limeskall og limesaft.
- Ta kjelen av platen og ta ut vaniljestangen. Press så mye vann du klarer ut av gelatinplatene og legg de i kjelen og rør.
- Hell blandingen i 6 små former eller glass.
- Avkjøl minst tre til fire timer før servering.
Bringebærsaus:
- Ha tinte bringebær og melis i en stavmikser og kjør til massen er glatt. Bruk en sil til å sile ut bringebærsteinene. Hell sausen over i formene eller glassene. Hell over bringebærsausen rett før servering.
Tidsforbruk: 1/2 time
6 porsjoner.
Panna cotta er sååå godt.
SvarSlettKanskje jeg skal lage litt til i morgen.
Fortsatt god helg
Klem
Liza
Mmm.. De så gode ut!
SvarSlettDet er så godt med frisk bringebærsaus på toppen :-)
takk for fin oppskrift .:-) den skal lages til helga :-)
SvarSlett