fredag 1. februar 2013

PANNA COTTA MED BRINGEBÆRSAUS

 
Panna cotta er en italiensk dessert basert på fløte, sukker og vanilje. Desserten er enkel å tilberede og smaker veldig godt. Den skal forberedes i god tid før servering, og det betyr at desserten er klar før gjestene kommer.

Ingredienser
4 gelatinplater
1 vaniljestang
7 dl kremfløte
1,5 dl sukker
Lime skall, finrevet
3 ss limesaft
1 pk frosne bringebær
100 gr melis

- Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
- Del vaniljestangen på langs. Skrap ut frøene.
- Kok forsiktig opp fløte, sukker, vaniljestang og frøene fra stangen. Tilsett limeskall og limesaft.
- Ta kjelen av platen og ta ut vaniljestangen. Press så mye vann du klarer ut av gelatinplatene og legg de i kjelen og rør.
- Hell blandingen i 6 små former eller glass.
- Avkjøl minst tre til fire timer før servering.

Bringebærsaus:
- Ha tinte bringebær og melis i en stavmikser og kjør til massen er glatt. Bruk en sil til å sile ut bringebærsteinene. Hell sausen over i formene eller glassene. Hell over bringebærsausen rett før servering.

Tidsforbruk: 1/2 time
6 porsjoner.

3 kommentarer:

  1. Panna cotta er sååå godt.
    Kanskje jeg skal lage litt til i morgen.
    Fortsatt god helg
    Klem
    Liza

    SvarSlett
  2. Mmm.. De så gode ut!
    Det er så godt med frisk bringebærsaus på toppen :-)

    SvarSlett
  3. takk for fin oppskrift .:-) den skal lages til helga :-)

    SvarSlett