mandag 4. februar 2013

KYLLINGFORM MED TOMAT, PAPRIKA OG SQUASH


Kylling er noe barna liker godt, så derfor står det ofte på menyen. Inspirasjon til denne retten fikk jeg på Trines matblogg. Jeg har endret litt på oppskriften ved å tilsette chili, squash og litt mer hvitløk. Retten er sunn og smaker fantastisk godt. Kyllingen blir også veldig saftig når man tilbereder den på denne måten.

Ingredienser:
4 kyllingfileter
4 sjalotløk, i store biter
1 kinesisk hvitløk
1 rød paprika, i grove biter
1 gul paprika, i grove biter
1 squash, i grove biter
1/2 rød chili, finhakket
2 dl eplejuice
1 boks hermetiske cherrytomater
1/2 kyllingbuljongterning/hønsebuljong
1 ts sukker
Salt og pepper
Frisk basilikum

Tilbehør
Maldonsalt
Ris

- Sett stekeovnen på 150 grader.
- Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og stek dem i olje til de har fått en fin stekeskorpe på begge sider.
- Ha olje i bunnen av en ildfast form og legg i kyllingen. Stikk eventuelt et steketermometer i en av filetene.
- Fres deretter løken i litt olje og tilsett chili, hvitløk, squah og paprika etter noen minutter. La det surre noen minutter til løken blir blank og myk.
- Tilsett deretter eplejuice og la det nesten koke inn før du tilsetter hermetiske cherrytomater og buljongterningen.
- La grønnsakene stå å putre et par minutter og smak til med sukker, salt og pepper.
- Hell grønnsaksblandingen over kyllingen, og sett formen midt i ovnen ved 150 grader til kyllingen har en kjernetemperatur på 70 grader. Hos meg tok det ca 25 minutter. Har du ikke steketermometer kan du skjære et snitt i kyllingfileten for å se om den er gjennomstekt.
- La retten stå å hvile i ca 10 minutter, ha på litt frisk basilikum og servér med ris.

Antall porsjoner: 3-4.
Tidsbruk: ca. 60 minutter.

2 kommentarer:

  1. Herlige farger og tenker det smaker:)
    Ha en fin uke.
    KLem
    Liza

    SvarSlett
  2. Denne så helt nydelig ut :-) Den skal jeg prøve en gang, men Panna Cottaen din så også veldig fristende ut altså :)

    SvarSlett