Kylling er noe barna liker godt, så derfor står det ofte på menyen. Inspirasjon til denne retten fikk jeg på Trines matblogg. Jeg har endret litt på oppskriften ved å tilsette chili, squash og litt mer hvitløk. Retten er sunn og smaker fantastisk godt. Kyllingen blir også veldig saftig når man tilbereder den på denne måten.
Ingredienser:
4 kyllingfileter
4 sjalotløk, i store biter
1 kinesisk hvitløk
1 rød paprika, i grove biter
1 gul paprika, i grove biter
1 squash, i grove biter
1/2 rød chili, finhakket
1 squash, i grove biter
1/2 rød chili, finhakket
2 dl eplejuice
1 boks hermetiske cherrytomater
1/2 kyllingbuljongterning/hønsebuljong
1 ts sukker
Salt og pepper
Frisk basilikum
Tilbehør
Maldonsalt
Ris
Ris
- Sett stekeovnen på 150 grader.
- Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og stek dem i olje til de har fått en fin stekeskorpe på begge sider.
- Ha olje i bunnen av en ildfast form og legg i kyllingen. Stikk eventuelt et steketermometer i en av filetene.
- Fres deretter løken i litt olje og tilsett chili, hvitløk, squah og paprika etter noen minutter. La det surre noen minutter til løken blir blank og myk.
- Tilsett deretter eplejuice og la det nesten koke inn før du tilsetter hermetiske cherrytomater og buljongterningen.
- La grønnsakene stå å putre et par minutter og smak til med sukker, salt og pepper.
- Hell grønnsaksblandingen over kyllingen, og sett formen midt i ovnen ved 150 grader til kyllingen har en kjernetemperatur på 70 grader. Hos meg tok det ca 25 minutter. Har du ikke steketermometer kan du skjære et snitt i kyllingfileten for å se om den er gjennomstekt.
- La retten stå å hvile i ca 10 minutter, ha på litt frisk basilikum og servér med ris.
Antall porsjoner: 3-4.
Tidsbruk: ca. 60 minutter.
Tidsbruk: ca. 60 minutter.
Herlige farger og tenker det smaker:)
SvarSlettHa en fin uke.
KLem
Liza
Denne så helt nydelig ut :-) Den skal jeg prøve en gang, men Panna Cottaen din så også veldig fristende ut altså :)
SvarSlett