onsdag 30. januar 2013

FISKEGRATENG MED FLØTE


Hjemmelaget fiskegrateng smaker kjempe godt og er en fin måte å få barna til å spise fisk på. Dette ble en stor suksess hjemme hos oss. Guttene var storfornøyde, så denne retten står nok snart på bordet igjen. Ønsker du en sunnere rett kan du erstatte fløten med melk. Du kan også erstatte torsken med sei hvis du ønsker mer smak av fisk.

Ingredienser:
600 gr rå eller kokt benfri torsk
3 ss smør
5 ss hvetemel
2 dl matfløte
3 dl lettmelk
1,5 dl ukokt makaroni
2 egg
3 ss erter
Salt
Hvit pepper
1/2 ts. revet muskatnøtt
4 ss griljermel
3 ss revet parmesan

Tilbehør:
Maldonsalt
Poteter
Smeltet smør
4 gulrøtter, revne

- Sett stekeovnen på 200 grader.
- Kok opp 1 1/2 dl makaroni.
- Smelt smør i en kjele og rør inn melet.
- Spe med fløte og melk under stadig omrøring slik at det blir en klumpfri saus. Benytter du rå fisk må sausen være ganske tykk.
- Smak til med muskatnøtt, salt og pepper.
- Ta kjelen av platen.
- Del eggene i eggehvite og plomme, og stivpisk eggehvitene.
- Rør inn eggeplommene en av gangen.
- Tilsett i makaroni og erter.
- Bland forsiktig inn eggehvitene.
- Smak til sausen med salt, pepper og muskatnøtt.
- Skjær fisken i terninger på ca 2 x 2 cm og fordel den i bunnen av en smurt ildfast form.
- Hell sausen over og vend forsiktig fisken inn i sausen.
- Strø over parmesan og griljermel.
- Stekes på nederste rille i 40 minutter.

La fiskegratengen stå å hvile ca. 10 min før servering. Server sammen med kokte poteter med smeltet smør og revne gulrøtter.

Steketemperatur: 200 grader.
Tidsbruk: ca. 1 1/2 time.

2 kommentarer:

  1. Den så veldig god ut :-) Og så bra du skriver opp tidsforbruket, det er greit å vite når en lager mat :)

    SvarSlett
  2. Barna elsker fiskegrateng her også, men den er det far i huset som lager;)
    Siste gang jeg laget, fikk jeg høre at den var ikke like god som pappas:)
    Klem
    Liza

    SvarSlett