søndag 10. februar 2013

OVNSVBAKT ØRRET MED GRØNNSAKER

 
Ovnsbakte middagsretter er noe av det enkleste du kan lage. Her lager du hele middagen i en form. Vi har et mål om å spise fisk to ganger i uken. Enkle måter å tilberede fisken på, gjør det enklere for oss å få dette til. I dag leste jeg at undersøkelser viser at de som spiser fisk to ganger i uken eller mer, har 29 % mindre sjanse for å få hjerteinfarkt. Fisk er sunt, året rundt!

Ingredienser:
15 mandelpoteter, skjært i tynne skiver
4 gulrøtter, skjært i tynne skiver
Brokkoli, delt i små buketter
500 gr. ørretfilet
Salt
Pepper
Sitronmelisse
Gressløk
3 dl matfløte
2 ss olje

- Sett ovnen på 200 grader.
- Ha olje i bunnen av en ildfast form.
- Legg potetskivene i bunnen.
- Legg et lag med gulrot og brokkoli.
- Legg ørretfiletene oppå gulrøttene.
- Strø på salt og pepper.
- Pynt med sitronmelisse og gressløk.
- Hell over matfløte.
- Stek midt i ovnen i ca. 40 minutter.

Tidsforbruk: 1 time.
Porsjoner: 4.

1 kommentar: