søndag 7. april 2013

BLOMKÅLSUPPE


En av mine favorittsupper er blomkålsuppe. Blomkål kommer opprinnelig fra landene rundt Middelhavet, men dyrkes nå over store deler av verden. Blomkål er mager kost, med et høyt innhold av vitaminer og mineraler. Den er mettende og fiberrik. Norsk sesong for blomkål er juli til oktober.

Ingredienser
2 stk blomkålhoder (middels store), delt i små buketter
2 ss olivenolje
2 fedd hvitløk, finhakket
3 sjalottløk, finhakket
3 dl matføte
3 dl melk
2 dl kyllingbuljong
Salt
Cayennepepper
1-2 ss sitronsaft

- Rens blomkålen og kutt den i biter. Spar ca. 100 gram blomkålbuketter til garnityr. Kok disse møre i lettsaltet vann.
- Fres hvitløk og sjalottlok i litt olje i en gryte i et par minutter.
- Tilsett resten av blomkålen, melk, fløte og kyllingbuljong.
- Kok på middels varme til blomkålbitene er møre.
- Kjør suppen med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin til suppen er helt glatt.
- Smak til med salt, cayennepepper og sitronsaft.
- Ha de kokte blomkålbitene i suppeskåler og hell over suppen.
- Pynt med litt persille. Server gjerne med litt godt brød med smør til.

Tidsforbruk: ca. 40 minutter.
Porsjoner: 4.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar