tirsdag 26. mars 2013

FOCCACIA


Foccacia er et klassisk italiensk brød, opprinnelig fra Genova. Focaccia passer veldig godt til å servere til supper, salater og pasta. Tradisjonelt ble brødet stekt på høy temperatur i steinovner. I denne foccacian har jeg tilsatt 1 dl grovt mel og jeg har penslet overflaten med frisk basilikum og olivenolje.

Ingredienser
25 g  gjær
1/2 liter vann, 37 grader
1 ts salt
1 1/2 ss olivenolje (til deigen)
1 dl grovt mel av hvete og rug
9 dl hvetemel
3 ss olivenolje (olje og basilikumblanding)
20 ferske basilikumblader, finhakket
Maldonsalt

- Smuldre gjær i en bakebolle og hell over det lunkne vannet.
- Tilsett salt og 1 1/2 ss olivenolje og rør til gjæren har løst seg opp.
- Bland inn hvetemel og det grove melet. Arbeid deigen sammen til en løs deig.
- La deigen heve under klede i ca. 30 minutter.
- Kle en bakepanne (25 x 35 cm) med bakepapir og trykk deigen ut med hendene.
- La deigen heve i ytterligere 20 minutter under klede.
- Sett ovnen på 175 grader.
- Bland olivenolje og basilikum. Pensle overflaten og strø over maldonsalt.
- Stek midt i ovnen i ca. 45 minutter.
- Ta foccacian ut av formen, fjern bakepapiret og avkjøl på rist.

Tips: Ønsker du å lage en stor langpanne med foccacia? Da dobler du bare oppskriften.

1 kommentar:

  1. Å bake brød har jeg aldri prøvd, kanskje jeg skal prøve det i en alder av 40? :) Ha en fin tirsdag!

    SvarSlett