søndag 20. oktober 2013

LYS LAPSKAUS


Lys lapskaus servert med flatbrød er typisk norsk husmannskost. Lapskaus passer perfekt å servere på en søndag, gjerne rett etter at søndagsturen er gjennomført.  Jeg lager alltid dobbelt porsjon, slik at jeg har en super enkel mandagsmiddag som er ferdig på under 15 minutter. Lapskaus er kjempe godt, lett å lage til mange, råvarene får du i alle butikker og du kan nesten ikke gjøre feil.

Ingredienser:
1 kg mørbrad av okse
2 terninger klar kjøttbuljong
1 ss svart pepper
5 gulrøtter
1 kålrot, liten
1 sellerirot
1 purre
8 poteter
Salt
Pepper
Persille, finhakket

- Del mørbraden i terninger på ca. 1 x 1 cm og brun de i en jerngryte.
- Tilsett vann slik at det dekker kjøttet og tilsett de to buljongterningene.
- Krydre med salt og pepper.
- Legg på lokket, og pass på at det hele tiden er nok vann i kjelen.
- La kjøttet koke i ca. 30 minutter.
- Skrell grønnsakene og potetene, og skjær alt opp i terninger på ca. 1 x 1 cm.
- Kok grønnsakene møre i sammen med kjøttet i kokekraften. Tilsett evt. litt mer vann hvis det er nødvendig. Koketid: 20 - 30 minutter.
- Rør minst mulig slik at lapskausen ikke blir grøtet, og pass på at det ikke svir seg i bunnen.
- Smak eventuelt til med mer salt og pepper.
- Dryss evt. over finhakket persille rett før servering.

Tips: Om lapskausen er tynn, kan den jevnes med litt potetmospulver.

Porsjoner: 6.
Tidsforbruk: 1 1/2 time.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar