fredag 11. oktober 2013

PASTA ALFREDO


Det er typisk italiensk å være enkel – og god. I denne klassiske pastaretten har jeg lagt til to-tre ingredienser i tillegg til de som finnes i den opprinnelige oppskriften. Retten kommer fra Roma og har navnet sitt etter restauranteieren Alfredo. Hans varemerke var å gi alle sine pastaretter den siste lille omrøring med skje og gaffel av gull før han sendte dem ut i restauranten. Denne kjempe gode italienske retten lager du på kun 20 minutter, og er en av barnas favoritter hjemme hos oss.

Ingredienser:
500 g spagetti
50 g smør
3 dl matfløte
2 klyper revet muskatnøtt
2 fedd hvitløk, finhakket
Salt
Nykvernet pepper
60 g revet parmesanost
4 skiver parmaskinke, i skiver
Fersk basilikum

- Kok opp en kjele med vann til pastaen. Husk salt i vannet.
- Ha smør og fløte i en kjele. La sausen småkoke ved middels sterk varme til mengden er redusert til omtrent det halve. Rør om nå og da.
- Tilsett revet muskatnøtt, hvitløk, litt salt og nykvernet svart pepper.
- Legg lokk på kjelen og sett den til side.
- Kok pastaen al dente. Hell av kokevannet og la pastaen renne godt av.
- Ha pastaen sammen med den varme sausen og tilsett den revne osten.
- Bland godt og smak til med salt og pepper.
- Pynt med litt fersk basilikum.
- Server straks.

Bon appetit!

Porsjoner: 3.
Tidsforbruk: 20 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar