tirsdag 8. oktober 2013

CHILI CON CARNE


Første skoledag fikk eldstemann utdelt boken "Mathjelpen for foreldre. Hjelp barna å spise sunt døgnet rundt" av Rune Blomhoff og Christopher Sjuve. Boken inneholder mange fine oppskrifter på frokost, lunsj/matpakke, middag og dessert/kos. I boken fant jeg en spennende oppskrift på chili con carne. Jeg har gjort noen små endringer i oppskriften, blant annet tilsatt en boks hakkede tomater. Når du skal krydre retten er det viktig at du smaker deg frem. Retten kan du fryse og den holder seg fint i kjøleskapet i et par dager. Du bør oppbevare den i en tett boks.

Ingredienser:
2 løk, finhakket
500 g karbonadedeig
1/2 dl vann
4 tomater, hakkede
2 ss tomatpure
1 boks hakkede tomater
5 soltørkede tomater, hakkede
1 brokkoli, skåret i bitte små biter
3 gulrøtter, skåret i biter
2 bokser kidneybønner
1 kinesisk hvitløk, finhakket
1 ts spisskummenpulver
1 ts korianderpulver
1 rød chili, finhakket
1 ts chilipulver
2 røde paprika, delt i biter
Olje til steking

- Stek løken til den er blank i en stor gryte.
- Brun karbonadedeigen sammen med løken i gryten.
- Tilsett vann, tomater, tomatpure, hakkede tomater (boks) og soltørkede tomater, og la det koke på middels varme.
- Tilsett brokkoli. gulrøtter, bønner og hvitløk.
- Tilsett spisskummen, koriander, chili og chilipulver.
- Tilsett paprika.
- La gryten koke i 30-45 minutter.

Porsjoner: 5.
Tidsforbruk: 1 time og 30 minutter.

Bon appetit!

1 kommentar: