tirsdag 28. mai 2013

WOKEDE GRØNNSAKER


Her får du oppskriften på smakfullt grønnsakstilbehør med smak fra asia. Ketjap Manis er den søteste og mest populære soyasausen i Indonesia. Den passer godt som smaksetter til kjøtt, kylling, gryter, wokretter og sauser. Tilbehøret passer godt til fisk og kylling.

Ingredienser
1/2 dl olje
1 løk, skåret i skiver
2 gulrøtter, skåret i skiver
4 vårløk, skåret i skiver
1 pk sukkererter, skåret i to
1 rød paprika, strimlet
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ss ingefær, finstrimlet
1 rød chili, finstrimlet
1 ss fishsauce
2 ss oystersauce
1 ss ketjap manis

- Varm en wokpanne. Ha i oljen og varm opp til det ryker av pannen.
- Fres løken i 30 sekunder før du tilsetter resten av grønnsakene. Rør godt.
- Tilsett hvitløk, ingefær og chili og fres i ett minutt.
- Tilsett fishsauce, oystersauce og ketjap manis og kok opp.

Tidsforbruk: 20 minutter.
Porsjoner: 4.

1 kommentar: