I går var det en grå og trist dag her i Oslo. Jeg hadde gledet meg til å tilbringe fridagen ute, men det ble dessverre ingen utedag. I stedet ble det bakedag! Denne kaken får vi ofte servert når vi er på besøk hos svigermor fordi hun vet at vi liker den SÅ godt. Nå tenkte jeg at det var på tide å bake min egen variant av denne saftige og gode kaken.
Ingredienser prinsessekake
600 g hvetemel
75 g sukker
1/2 ts bakepulver
1/2 ts kardemomme
1/2 ts salt
100 g smør
3 1/2 dl lettmelk
50 g gjær
Ingredienser fyll
Vaniljekrem
Rosiner
Kanel
Til pensling
1 sammenvispet egg
Melisglasur
Melis
- Bland hvetemel, sukker, bakepulver, kardemomme og salt i en bolle.
- Smuldre smøret inn i blandingen med de tørre ingrediensene.
- Smuldre gjæren i en bolle.
- Varm melken til 37 grader.
- Hell melken i bollen med gjær og rør til all gjæren er løst opp.
- Hell dette i bollen med de tørre ingrediensene.
- Elt deigen til den er smidig og slipper bollen.
- Sett deigen til heving under plast på et lunt sted ca. 1 time.
- Ta deigen opp på bakebordet og del den i to.
- Sett deigen til heving under plast på et lunt sted ca. 1 time.
- Ta deigen opp på bakebordet og del den i to.
- Kjevle hver deigbit ut til en avlang, rektangulær leiv.
- Fordel vaniljekrem over leivene og strø over rosiner og kanel.
- Rull sammen fra langsiden.
- Smør en kakeform med smør.
- Smør en kakeform med smør.
- Skjær "pølsene" opp i ca. 3-4 cm tykke biter og legg dem med litt avstand mellom i kakeformen.
- Sett kaken til etterheving i ca. 30 minutter.
- Sett kaken til etterheving i ca. 30 minutter.
- Forvarm stekeovnen til 200 °C.
- Pensle de ferdig hevede kakene med et sammenpisket egg.
- Stek kaken på nederste rille i ca. 30 minutter.
- Pensle de ferdig hevede kakene med et sammenpisket egg.
- Stek kaken på nederste rille i ca. 30 minutter.
- Avkjøl på rist.
- Rør sammen melis til du får en glatt og fin glasur.
- Rør sammen melis til du får en glatt og fin glasur.
- Smør glasuren på den avkjølte kaken like før servering.
Tidsforbruk: 2 1/2 time.
Nam nam som vanlig:)
SvarSlettHar sendt deg en utfordring
http://casafloraavliza.blogspot.no/2013/05/humla.html
Klem
Liza
Så fristende og god den så ut! Du tar også flotte bilder :)
SvarSlett