søndag 12. mai 2013

PASTA PENNE MED BIFFKJØTT
I EN KREMET SOPPSAUS


Alle barn liker pasta! Mine gutter elsker pastaretter i ulike varianter og de kunne sikkert spist pasta til middag hver eneste dag. Pasta penne med biffkjøtt i en kremet soppsaus er en av mine favorittpastaretter. Jeg må innrømme at jeg liker aller best de kremete sausene, selv om de kanskje ikke er de sunneste...

Ingredienser
400 gr, indrefilet, skåret i biter
6 ss smør
1 ss olivenolje
6 sjalottløk, skåret i skiver
450 g champignon eller aromasopp, skåret i skiver
Salt
Pepper
1 ts hvetemel
2 dl matfløte
125 g soltørkede tomater i olje, avrent og hakket
1 klype nymalt muskat
400 g tørket penne
Bladpersille, hakket

- Stek indrefiletbitene i en panne med litt smør, 2 ss. Sett de til side når de er gjennomstekt.
- Smelt 4 ss smør med olivenoljen i en stor stekepanne.
- Tilsett sjalottløken og stek den til den er myk. Rør regelmessig.
- Tilsett soppen og stek på svak varme i ytterligere 2 minutter.
- Kryde med salt og pepper, dryss i melet og stek under omrøring i ca. 1 minutt.
- Ta stekepannen av varmen og rør inn matfløten.
- Sett stekepannen tilbake på platen, tilsett soltørkede tomater, muskat og bitene av indrefilet og stek på svak varme under regelmessig omrøring i ca. 8 minutter.
- Kok i mellomtiden opp pastaen etter anvisning på pakken.
- La pastaen renne godt av og tilsett den i soppsausen.
- Kok retten i ca. 3 minutter.
- Ha retten i en forvarmet serveringsbolle. Dryss over hakket persille og server.

Tidsforbruk: 45 minutter.
Porsjoner: 4.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar