Matkulturen i Kina har lange tradisjoner. Klima og tilgang på råvarer har delt det kinesisk kjøkken inn i fire hovedkjøkken: nord, vest, sør og øst. De er forskjellige, men i de senere årtider er smakene blitt mer
like. Felles for hele Kina er at melkeprodukter og storfekjøtt spiller en ubetydelig rolle i matlagingen siden man ikke har hatt mulighet til å bruke dyrket mark til beite. Grisekjøtt blir ofte brukt fordi griser kan ales opp av bønder med små jordeiendommer. I hele landet benyttes nøtter (peanøtter, hasselnøtter, valnøtter) som en del av rettene, og til måltidene serveres det ofte te.
1 ss ingefær
1 stk grønn chili
2 stk rød paprika
1 stk purreløk
1 stk lime
500 gr ytrefilet svin
4 dl jasminris
1 stk rødløk
2 ss sweet chillisaus
4 ss soyasaus
2 fedd hvitløk
2 ss raps- og olivenolje
- Kutt rødløk og purre i skiver og paprika i strimler.
- Bland finhakket ingefær og chili med limesaft, soyasaus og sweet chilli saus.
- Varm woken og ha i olje. Stek kjøttet litt om gangen. Legg kjøttet over i sausen.
- Stek grønnsakene sammen med finhakket hvitløk. De skal fortsatt ha en sprø kjerne.
- Legg kjøttet med sausen tilbake i pannen med grønnsakene, og la det bli gjennomvarmt.
- Server med Jasminris.
Tidsforbruk: 1 time.
3 - 4 porsjoner.
Det så godt ut:)
SvarSlettKlem
Liza
Wok er veldig godt og lettvindt :)
SvarSlettNå har jeg lagt deg til på blogglista mi, så da gleder jeg meg til å følge deg :-)
SvarSlett