tirsdag 15. januar 2013

SPAGETTI BOLOGNESE


Bolognese (italiensk ragù alla bolognese) er en kjøttbasert saus for pasta som stammer fra Bologna, Italia. Det finnes forskjellige lokale varianter av sausen. Du kan lage den som egen middagsrett, servere den med pasta eller ris, eller du kan bruke sausen i lasagne eller på pizza.

Dette er helt klart en av barnas favoritter. Veldig godt og veldig enkelt å lage.

Ingredienser:
1 stilk stangselleri, hakket i små terninger
1 stk gulrot, hakket i små terninger
1/2 løk, hakket i små terninger
3/4 kinesisk hvitløk (evt. 3-4 fedd vanlig hvitløk), finhakket
500 gr. karbonadeig
1 dl hvitvin, tørr
1 dl H-melk
1/2 teskje muskatnøtt
3 bokser hakkede hermetiske tomater
500 g fersk pasta
5 ss rapsolje
1 ss flytende Melange
1 ts sukker
Salt og peper
Parmesanost
Fersk basilikum

- Ha rapsolje og flytende Melange i stekepannen.
- Fres løken ved middels varme til den er lys gyllen.
- Tilsett stangselleri, gulrot og hvitløk og fres videre til grønnsakene såvidt begynne å skifte farge.
- Tilsett karbonadedeig og litt salt og fres videre til karbonadedeigen er lett stekt (grå i fargen).
- Tilsett vinen. Kok sausen til vinen er fordampet.
- Tilsett melk og muskattnøtt og kok videre til mesteparten av melken er fordampet. Rør godt hele tiden.
- Tilsett tomater og sukker, og kok opp. Skru ned varmen og la sausen småkoke uten lokk i minst 1 time.
Smak til med salt og pepper.

Serveres med fullkornpasta, parmesanost og pynt med ferske basilikumblader.

Inspirasjon til oppskriften er hentet fra boken "De beste pastarettene", Giuliano Hazan.

Tidsforbruk 1 1/2 time.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar