Oppskriften på denne eplekaken har jeg fått av bestemor. Da jeg var liten ble denne kaken ofte bakt på søndager med epler fra egen hage. Det er gøy å holde liv i gamle oppskrifter. Et tips er å bake dobbel porsjon av deigen og fryse ned halvparten. Da er det fort gjort å bake hvis det blir avtalt kakebesøk på kort varsel.
Ingredienser:
2 pakker vaniljesaus (til koking)
4,5 dl hvetemel
125 gr. soyamargarin
1 1/2 dl sukker
1 1/2 ts bakepulver
1 egg, pisket
6 stk grønne epler, skrellet og delt i båter
Melis
- Lag vaniljekrem ved å bruke halvparten av melken som står på pakkene. Sett til side og rør av og til.
- Sikt melet og smuldre inn smøret.
- Tilsett sukker og bakepulver.
- Tilsett egget og bland sammen til en deig.
- Avkjøl deigen i kjøleskapet til den er kald. Da blir deigen lettere å jobbe med.
- Bruk halvparten deigen til bunn. Kjevle ut en passe tykk bunn, og legg den i en smurt kakeform.
- Legg eplebitene over bunnen. Strø litt sukker over.
- Legg et lag med vanijekrem over eplene.
- Bruk resten av deilig til å kjevle ut et logg som du legger på toppen.
Stekes ved 200 grader i 50 minutter nederst i ovnen. Legg et bakepapir over når det er ca 25 minutter igjen av steketiden.
Smør på et tynt lag av melis på toppen og server.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar