mandag 16. september 2013

EPLEKAKE


 
Høsten er kommet og det er eplekaketid! Denne saftige og gode eplekaken er fort gjort å bake. Bruk epler fra hagen eller kjøp grønne (og gjerne litt sure) epler i butikken. Når høstmørket kommer sigende kan kaken nytes sammen med god kopp kaffe. Enjoy!
 
Ingredienser
150 g smør
3 dl sukker
3 egg
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
5 grønne epler, skrelt og delt i båter
Sukker
Kanel
 
- Sett stekeovnen på 170 grader.
- Smør en bakeform med litt smør.
- Rør smør og sukker hvitt.
- Tilsett eggene ett om gangen og rør godt.
- Sikt mel og bakepulver og bland i røren.
- Fordel deigen i formen.
- Dryss sukker og kanel over bunnen.
- Fordel eplebåtene over bunnen i formen.
- Dryss over sukker og kanel.
- Stek kaken i ca. 45 minutter. Sjekk med en kakepinne om kaken er stekt før du tar den ut.
- Avkjøl kaken på rist.
 

1 kommentar: