søndag 1. september 2013

HELSTEKT SVINEFILET MED SOPPSAUS


Indrefilet av svin egner seg godt å steke hel i et stykke. Denne delen av grisen er rent, magert (kun 3,6% fett) og gir veldig mørt kjøtt. Helstekt svinefilet med soppsaus er enkel, sunt og kjempegodt.

Ingredienser
600 g indrefilet av svin
2 ss smør
200 g fersk sjampinjong, grovhakket
1 hakket løk, grovhakket
3 hvitløksfedd, finhakket
3 dl kyllingbuljong
2 1/2 dl matfløte
1 ts maisenna
Salt og pepper

Fersk timian
Brokkoli
Poteter

- Sett stekeovnen på 150 grader.

- Vask potetene og del de opp i båter.
- Ha litt olje på et stekebrett og legg på potetene.
- Krydre med salt, pepper og fersk timian.
- Sett de inn i stekeovnen.

- Smør inn svinefileten med salt og pepper.
- Smelt 1 ss smør i en stor stekepanne på middels høy varme.
- Legg svinefilen i pannen og stek den i et par minutter på hver side slik at den får en fin og gyllen farge.
- Legg svinefileten i en ildfastform.
- Sett i et steketermometer i svinefileten og sett den i ovnen.
- Svinefileten er ferdig når steketermometeret viser ca. 70 - 72 grader.

- Smelt resten av smøret i stekepannen.
- Tilsett løk, sjampinjonger og hvitløk og fres i ca. 5 min til sjampinjongen og løken er myke.
- Sett opp varmen, hell i buljongen og kok opp. La småkoke i 3 min til buljongen er redusert til halvparten.
- Senk varmen og rør inn kremfløten. La det småkoke i ca. 2 min.
- Bland maisennamelet med 1 ss kaldt vann og rør det inn i sausen. La det småkoke under omrøring i ca. 1 min til sausen tykner.
- Smak til med salt og pepper.

Tidsforbruk: 50 minutter.
Porsjoner: 4.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar