August og september er hektiske måneder for mange småbarnsfamilier. Hos oss har eldstemann begynt på skolen, minstemann har startet på nest siste året i barnehagen og vi foreldre har kommet i gang på jobben etter ferien. I tillegg er det oppstart på fritidsaktiviteter, foreldremøter og litt reising med jobben. I en hektisk hverdag prøver vi å ta oss tid til å lage sunne, enkle og gode middager. I kjøleskapet hadde jeg to pakker med karbonadedeig som jeg måtte bruke før de gikk ut på dato. Jeg bestemte meg for å lage hjemmelagde karbonader med ingefær. Karbonadene serverte jeg med hjemmelaget potetmos og litt salat til. Enkelt og kjempegodt!
Ingredienser
800 g karbonadedeig
Salt og pepper
1 ts ingefær
1 ts muskat
1 ss potetmel om deigen ikke henger godt nok sammen.
- Bland karbonadedeigen med ingefær, muskat, salt og pepper.
- Henger den ikke skikkelig sammen kan du kna inn litt potetmel.
- Form karbonadedeigen til flate, ovale karbonader. Husk at de minker omtrent 25 prosent ved steking, så lag dem store nok.
- Dypp dem i mel, lag mønster i kakene med baksiden av en kniv.
- Stek dem i smør og olje på begge sider til de er gjennomstekt.
Resultat: 8 store og saftige karbonader.
Meget god
SvarSlett