onsdag 29. januar 2014

SITRONCUPCAKES


Cupcakes har vært populært lenge, men det er først nå jeg har fått interessen for å bake de. Tidligere har jeg slitt med å få til frostingen, men nå tror jeg at jeg har knekt koden. Å ha rett konsistens og bruke rett tipp er veldig viktig for å få det til. Denne sitroncupcaken blir svært saftig og velduftende. Frostingen er syrlig, slik at cupcaken ikke blir for søt. Oppskriften er fra boken "the hummingbird bakery".

Ingredienser cupcake:
120 g hvetemel
150 g sukker
1 1/2 ts bakepulver
2 ss revet sitronskall, og litt ekstra til pynt
40 g romtemperert usaltet smør
1,2 dl helmelk
1 egg

Ingredienser sitrontopping:
250 g siktet melis
80 g romtemperert, usaltet smør
2 ss revet sitronskall
Noen dråper gul konditorfarge
0,25 dl helmelk

- Sett ovnen på 170 grader.
- Ha mel, sukker, bakepulver, sitronskall og smør i en kjøkkenmaskin og bland alt på lav hastighet til du får en sandaktig konsistens.
- Tilsett melken gradvis og kjør til alt er blandet sammen.
- Tilsett egget i melblandingen og visp forsiktig (bruk en slikkepott for å få med alt langs kanten). Fortsett til blandingen er glatt. Pass på å ikke vispe for mye.
- Bruk en skje til å fylle formene to tredjedeler fulle og stek de i  20 - 25 minutter.
- Stikk en kakenål i midten av cuocaken. Er den ren når du trekker den ut, er kaken ferdig stekt.
- La kakene hvile litt på brettet før du har dem over på en rist for avkjøling.

- Visp melis, smør, sitronskall og konditorfarge i en kjøkkenmaskin. Kjør på middels hastighet til alt er godt blandet.
- Sett på lavere hastighet. Tilsett melken forsiktig, og øk til høy hastighet når alt er blandet godt sammen.
- Fortsett å vispe til toppingen har en lett og luftig konsistens, minst fem minutter. Jo lengre toppingen blir vispet, desto luftigere og lettere blir den.

- Når kakene er avkjølt, påfør sitrontoppingen med en skje og pynt med litt revet sitronskall.
- Oppbevares i kjøleskap.

Oppskriften gir 12 saftige og kjempe gode cupcakes.


4 kommentarer: