lørdag 28. september 2013
PLOMMESYLTETØY
For noen dager siden fikk vi en stor pose med plommer fra naboen. Nå har plommene blitt til kjempe godt plommesyltetøy. Syltetøyet kan du ha på brødskiva, til kakefyll eller sammen med is til dessert. Jeg må innrømme at det smaker ekstra godt når jeg har laget det selv!
Ingredienser
2 kg plommer
1 dl vann
500 g sukker
1 pk syltepulver
- Del opp plommene og fjern steinene.
- Del plommene i passe store biter.
- Kok opp plommer og vann og la det koke til plommene er gjennomkokte og "grøtete" ca. 10 min.
- Tilsett sukker og syltepulver og rør godt.
- Gi syltetøyet et nytt oppkok, slik at alt sukkeret løses opp.
- Hell syltetøyet over på helt rene glass - fyll så fullt som mulig, slik at det blir minst mulig luft under lokket.
- Sett på lokk og sett glassene på hodet for å se at de er tette.
- Avkjøl.
- Oppbevar syltetøyet mørkt og kjølig.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Vi har laget plommesyltetøy i år :)
SvarSlettSupert å kunne bruke opp all den fine frukten som er på trærne nå. Deilig med plommesyltetøy :)
SvarSlett