mandag 22. april 2013

SEIKARBONADER MED GULROTSTUING

 
Fiskekaker har alltid vært en av barnas favoritter og frem til nå har jeg kjøpt de ferdige i butikken. Det kommer jeg ikke til å gjøre flere ganger! Det var enkelt å lage og de ble kjempe gode. Denne gangen serverte jeg seikarbonadene med gulrotstuing og kokte poteter til.
 
Ingredienser fiskekaker
600 g seifilet uten skinn og bein
1 ss salt
1 ts malt hvit pepper
1 ss potetmel
2 egg
1 dl melk
2 dl fløte
100 g gmør
1/2 løk, finhakket
2 ss fersk gressløk, finhakket
1/2 dl olje

- Del seifileten opp i små terninger og ha de i en food-processor. Det er viktig at fisken er kald, det bedrer bindevnen til fiskekjøttet.
- Kjør med salt, hvit pepper og potetmel til du får en fin farse.
- Tilsett eggene og kjør dem inn.
- Spe med melk og fløte til en smidig farse.
- Fres løken myk i smøret.
- Avkjøl løk og smør og tilsett gressløk. Når det er kaldt vendes det inn i fiskefarsen. Myk løk og smør gjør fiskekakene saftige når de er stekt.
- Form kakene med en spiseskje og klapp dem flate, ca. 2 cm tykke.
- Stek dem i olje i tre minutter på hver side.

Tips: du kan også bruke torsk eller laks.

Ingredienser gulrotstuing
3 stk gulrot
100 g sukkererter
2 dl vann
0,5 ts salt
1 ss hvetemel
1 dl matfløte

- Rens og skjær gulrot i små terninger, strimle sukkererter.
- Kok grønnsaker møre i lettsaltet vann.
- Sil av kokevannet, men ta vare på det.
- Kok opp vannet igjen. Visp sammen hvetemel og fløte, og visp det inn i grønnsaksvannet.
- La sausen småkoke i 4-5 minutter.
- Tilsett grønnsaker og la dem bli ordentlig varme.

Server seikarbonader med gulrotstuingen og kokte poteter.

Tidsforbruk: 1 time.
Porsjoner: 4.

2 kommentarer:

  1. Ordentlig god gammeldags kost, herlig:)
    Alltid fine bilder og inspirasjon her inne:)
    Klem
    Liza

    SvarSlett