onsdag 10. april 2013

PAI MED SKINKE OG LØK

 
Her får du oppskriften på en kjempe god hjemmelaget pai med skinke og løk. Pai kan du servere både til lunsj og middag. Du kan fylle den med de ingrediensene du liker best. Paideig består av margarin, mel og vann. Vil du ha en grovere variant kan du tilsette havregryn eller annet grovt mel. Vil du ha en mager paibunn med fyldig smak, kan du erstatte litt av margarinen med cottage cheese eller kesam.

Ingredienser paideig
7 1/2 dl hvetemel
1 ts salt
375 g margarin
3 ss iskaldt vann

Ingredienser paifyll
200 g smårettskinke
15 sjalottløk, skåret i båter
1 vårløk, skjæres i ringer
½ purre, skjæres i ringer
2 ss margarin eller olje til steking
6 store egg
3 dl matfløte
2 dl revet hvitost
1 ts salt
½ ts pepper
½ ts malt muskat

- Lag paibunnen først. Ha salt og hvetemel i en bolle og bland godt. Smuldre margarin i hvetemelet og kna det godt sammen med hendene.
- Tilsett vannet og kna det videre sammen til en deig. La deigen hvile kaldt i kjøleskapet i minst 30 minutter.
- Fres løk, vårløk purre og skinke i litt olje i en stekepanne.
- Bland matfløte, egg og revet ost. Tilsett krydderet.
- Trykk deigen godt ut i en paiform.
- Legg løk, purre og skinke i paibunnen og hell osteblandingen over.
- Stek paien på 180 grader i ca. 45 minutter.
- Server paien med en deilig frisk salat og kanskje litt tzatziki til.

Tidsforbruk: 1 1/2 time.
Porsjoner: 8.

2 kommentarer:

  1. Nå fikk jeg lyst på pai, mmmmm.
    Ha en god dag videre:)
    Klem
    Liza

    SvarSlett
  2. Dette så godt ut, og pai er så enkelt og godt også!

    Ha en fin lørdag :)

    SvarSlett