fredag 5. april 2013

KYLLINGWOK I SURSØTSAUS


 
Kyllingwok i sursøtsaus er en sunn middagsrett som smaker veldig godt. Den kinesiske sausen karakteriseres av smaken av det sure og det søte. I sausen er det en kombinasjon av eddik og sukker og i store deler av Kina kombineres det ofte med soyasaus. I sausen, som er jevnet med stivelsesmel, finner du også ingrediensene ingefær, hvitløk, chili og salt.

Ingredienser
4 stk kyllingfilet, skåret i tynne strimler
1 stk rød paprika, skåret i strimler
1 stk grønn paprika, skåret i strimler
1 ss frisk ingefær, finhakket
1/2 rød chili, finhakket
1/2 boks bønnespirer
Saften fra 1 boks hermetisk ananas
Ananasbiter fra 1 boks hermetisk ananas
2 ss olje til steking
Salt
Pepper

Sursøt saus:
3 ss sukker
3 ss soyasaus
2 ss eddik, 7 %
1 ss tomatpuré
1 dl hønsebuljong
1 ss maizena, blandet inn i litt vann

- Bland ingrediensene til den sur søte sausen, bortsett fra maizena og sett tilside.
- Varm olje i en wokpanne. Stek kyllingkjøttet og brun det raskt ved høy temperatur. Krydre med salt og pepper. Ta ut kyllingkjøttet.
- Wok paprikastrimler, ingefær og chili og la det surre til paprikaen er nesten mør. Tilsett bønnespirer og ananasbiter. Bland inn kyllingkjøttet.
- Tilsett ananassaften og den sur søte sausen. Varm raskt opp og jevn sausen med maizena. Kok opp før servering.
- Server wokretten med kokte nudler.

Tidsforbruk: 1 time.
4 porsjoner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar