onsdag 14. august 2013

PASTAGRATENG MED KJØTTSAUS


Her får du oppskriften på en enkel pastagrateng med kjøttsaus.
 
Ingredienser
400 g pasta
1 løk, finhakket
1 kinesisk hvitløk, finhakket
500 g karbonadedeig
2 bokser hermetiserte tomater
Fersk basilikum, finhakket
Salt og pepper
 
Ingredienser ostesaus
4 dl lettmelk
2 ss hvetemel
3 dl gulost
Salt og pepper

Garnering
2 dl revet mozarella
 
- Sett ovnen på 200 grader.
- Kok pasta etter anvisning på pakken og la den renne av.
- Stek løken i noen minutter til den er gyllen.
- Tilsett hvitløk og la det surre i et par minutter.
- Ha i karbonadedeigen og stek til den gjennomstekt.
- Tilsett hermetiserte tomater og finhakket basilikum.
- Smak til med salt og pepper.

- Hell 2 dl av melken i en kjele til ostesausen.
- Tilsett mel og pisk til en klumpfri røre.
- Tilsett resten av melken og la sausen koke opp under omrøring.
- Tilsett ost og smak til med salt og pepper.

- Legg pastaen i en ildfast form.
- Hell over kjøttsaus og hell på ostesausen.
- Dryss mozarella på toppen og stek midt i ovnen i ca. 20 minutter.
- Server gjerne med salat til.

Tidsforbruk: 40 minutter.
Porsjoner: 5.


BON APPETIT!
 

1 kommentar:

  1. Denne lagde jeg i uken som gikk og den var kjempegod :) Takk for god oppskrift!

    SvarSlett