Ingredienser indrefilet
500 - 600 g. indrefilet av svin
100 g Strandaskinke
50 g kremost med urter
Salt og pepper
Fersk timian, finhakket
Olivenolje
Bomullshyssing
Ingredienser sellerirotmos
300 gram poteter
300 gram sellerirot
1-2 ss smør
6 ss lettmelk
Salt og pepper
Ingredienser poteter
Poteter
Salt og pepper
Fersk timian, finhakket
Olivenolje
- Sett stekeovnen på 175 grader.
- Brun svinefileten i en panne med litt smør i et par minutter på hver side.
- Gni svinefileten inn med salt og pepper.
- Skjær et snitt i indrefileten slik at du nesten deler fileten i to.
- Smør kremosten i snittet og legg i litt fersk timian.
- Rull skinken rundt fileten og surr godt med hyssing rundt.
- Ha litt olivenolje i en ildfast form og legg i fileten.
- Hell over litt olivenolje.
- Stikk steketermometeret i den tykkeste delen og stek fileten til den har en kjernetemperatur på ca. 68 grader.
- La fileten hvile i 10-15 minutter før du skjærer den opp i tykke skiver.
- Vask og del opp potetene og selleriroten i biter.
- Kok selleriroten og potetene i usaltet vann, til de blir møre og fine.
- Mos potetene og selleriroten og tilsett smør.
- Hell av vannet.
- Kjør gjerne blandingen i en stavmikser slik at mosen blir jevn.
- Rør inn melken.
- Smak til med salt og pepper.
- Pynt mosen med litt fersk timian før servering.
- Vask og del potetene i båter og legg de på et smurt stekebrett.
- Krydre med salt, pepper og fersk timian. Hell over litt olivenolje.
- Stekes sammen med indrefileten i ovn. i ca 45 minutter.
Porsjoner: 3 - 4.
Tidsforbruk: ca. 1 1/2 time.
Bon appetit!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar