fredag 22. mars 2013

GULROTKAKE


Dette er den beste gulrotkaken jeg har smakt! Kaken inneholder revet gulrot, revet eple, krydder og hakket sjokolade. Kaken dekkes med nydelig ostekrem og serveres med friske bær. Oppskriften på denne fantastiske kaken fant jeg her. Jeg har gjort noen små justeringer, blant annet halvert ostemassen.

I dag begynner påskeferien, og vi gleder oss til lange og late dager. Jeg ønsker alle en riktig god påske!

Ingredienser
3 store egg
2,5 dl matolje
4 dl sukker
5 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
2 ts kanel
0,5 ts muskat
0,5 ss natron
0,5 ss bakepulver
100 g kokesjokolade, hakket i biter
400 g revet gulrot, finrevet
1 1/2 grønt eple, finrevet

Ostekrem
100 g smør
700 g melis
300 g kremost
1 1/2 ss vaniljesukker
                       
Pynt
Ferske blåbær og bringebær.

- Pisk sammen egg, olje og sukker til massen blir lys.
- Sikt sammen hvetemel og de øvrige tørre ingrediensene.
- Rør i hakket kokesjokolade.
- Vend inn gulrot og revet eple i deigen.
- Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (25x35cm).
- Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i ca. 1 time (sjekk med kakenål på slutten av steketiden).
- Avkjøl kaken. Hvelv den ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende avlangt fat.

- Rør sammen romtemperert smør og melis til ostekremen.
- Pisk deretter inn romtemperert kremost og vaniljesukker.
- Smør ostekremen over kaken.
- Server kaken i store serveringsstykker pyntet masse friske bær.

Tips! Bruk friske bær. Frosne bær kan bli litt "rennende", og det ser ikke så pent ut på den hvite ostekremen.

2 kommentarer:

  1. Takk for tips, gulrutkake er en av mine favorittkaker :)

    Ha en fin palmehelg!

    SvarSlett
  2. Mmmm, du lager mye godt:)
    Ha en fin helg og God Påske
    Klem
    Lizza

    SvarSlett