fredag 8. mars 2013

CRÈME BRÛLÈE

 
Navnet "crème brûlèe" stammer fra en gammel engelsk rett som heter "brent krem", og som sies å være oppfunnet på Trinity College i Cambridge. Tradisjonen tilsier at den lages i et stort, lavt fat så man får en så stor karamellisert overflate som mulig. Alle typer sukker kan brukes på en crème brûlèe, men smak og konsistens vil være forskjellig. Vanlig sukker smelter godt, brunt sukker gir en sterkere karamellsmak.
 
Ingredienser
2 vaniljestenger
7,5 dl kremfløte
125 g sukker
8 eggeplommer
6 ts sukker (til karamellen)
 
Snitt vaniljestengene på langs og skrap ut frøene.
- Kok forsiktig opp vaniljestengene, frøene, kremfløte og sukker.
- Ta kjelen av varmen og la blandingen trekke i ca. 30 minutter. Ta opp vaniljestengene.
- Pisk sammen eggeplommene og tilsett melkeblandingen mens du rører godt.
- Sil blandingen og hell den over i ildfaste porsjonsformer.
- Sett formene i en dyp langpanne, hell i vann opp til ca 1/3 av formene.
- Stek i ovnen på 150 grader, ca. 30-40 minutter. Desserten skal kjennes litt fast når du trykker lett på den.
- Avkjøl og dryss over et tynt lag med sukker.
- Bruk en gassbrenner for å karamellisere sukkeret. La flammen brenne jevnt over overflaten.
- Du kan servere denne desserten med frisk frukt, for eksempel blåbær.

Tidsforbruk: 1 time.
Porsjoner: 6.
 

1 kommentar:

  1. Elsker Creme brulee, men har ennå ikke klart å lage det.
    God helg til deg
    KLem
    Liza

    SvarSlett