onsdag 26. juni 2013

CHICKEN TIKKA MASALA


En herlig og enkel oppskrift med duft og smak som tar deg helt til India. Ordet 'tikka' betyr biter og 'masala' betyr kryddermiks. Retten er full av gode smaker som ingefær, hvitløk og koriander. De lærde strides om hvor tikka masala kommer fra. En kandidat er riktignok Punjab, men de fleste peker på England og særlig Birmingham.

Ingredienser
600 g kyllingfilet
3 dl matyoghurt naturell

1 ss curry paste
0,5 ss garam masala

0,5 ts spisskummen, malt
0,5 ts salt

1 ss ingefær, finhakket
1 kinesisk hvitløk finhakket
3 ss sitronsaft
2 vårløk
1  rødløk

Fersk fersk koriander

- Del kyllingfiletene i strimler.
- Bland matyoghurt, curry paste, garam masala, spisskummen, salt, ingefær, hvitløk, og sitronsaft i en bolle.
- Legg i kyllingen, bland godt og la det marineres i kjøleskapet natten over.
- Hell av litt marinade før du steker kjøttet i brunet smør i varm panne. La det steke til det er så vidt gjennomstekt. La også biter av vårløk og rødløk surre litt med i pannen.
- Dryss fersk koriander over før servering.


Raita:
1 beger yoghurt naturell
1 plommetomat, i bittesmå terninger
1/4 agurk, i bittesmå terninger
1/4 rødløk, i bittesmå terninger
Frisk koriander, finhakket
Salt og pepper

- Bland alt sammen i en bolle og rør godt.

Tilbehør:
Ris
Grønn salat
Agurk
Tomat



- Varm opp resten av marinaden og server sammen med ris, salat, nanbrød og raita.

Tidsforbruk: 40 minutter.
Porsjoner: 3.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar