søndag 15. desember 2013

LUSSEKATTER


Markering av Lucia-dagen en veldig koselig førjulstradisjon. Barna leveres i tidlig i barnehagen, lysene skrus av, englebarna går i tog kledd i hvitt og de bærer lys. Etterpå serveres det kaffe, te og lussekatter, og det settes av tid til litt sosialt samvær. Denne dagen er for meg også et sikkert tegn på at det ikke er lenge igjen til jul. Her får du min oppskrift på kjempe gode lussekatter.

Ingredienser
1 liter hvetemel
1 dl sukker
1 ts kardemomme
75 g safran, malt
5 dl h-melk
50 gr. fersk gjær
1 dl flytende melange
1 egg, pisket

- Bland hvetemel, sukker, kardemomme og safran i en bolle.
- Varm opp melken i kjele til den er ca. 37 grader.
- Ha gjær i en liten bolle og bruk en gaffel til å dele den opp. Tilsett litt av den varme melken og rør godt til all gjæren er løst opp.
- Bland melk, gjær og flytende melange i bollen samen med de tørre ingrediensene.
- Elt deigen godt.
- Sett deigen på et trekkfritt sted i ca. 1 time.
- Form deigen til lussekatter, legg de på et stekebrett og la de etterheve i ca. 30 min. på et trekkfritt sted.
- Pensle lussekattene med pisket egg før de settes inn i ovnen.
- Stekes midt i ovnen på 225 grader i 10 - 12 minutter.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar