tirsdag 17. desember 2013

FLØTEKARAMELLER


Her får du oppskriften på deilige hjemmelagde fløtekarameller som smelter i munnen. Foreløpig står de jeg lagde kjøleskapet og jeg skal forsøke å "spare" de frem til lille julaften. Det kan bli vanskelig... Skal du kanskje gi bort en spiselig gave? Da anbefaler jeg disse. Pakk de inn i cellofan- eller matpapir, og oppbevar de i kjøleskap. Oppskriften gir ca. 50 fløtekarameller.

Ingredienser
100 g smør
2 dl kremfløte
100 g sukker
1 dl lys sirup
1 ts vaniljesukker

- Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp.
- La det koke under omrøring i ca. 30 minutter. Koketiden avhenger av koketopp og type kjele.
- Når blandingen begynner å tykne og får en lysbrun farge, sjekker du temperaturen på karamellmassen med et termometer.
- Temperaturen skal være 120 grader.
- Hell massen over i en teflon belagt brødform eller en liten ildfast form. Er ikke formen teflonbelagt må du dekke bunnen med bakepapir.
- La massen avkjøles i formen i noen timer. Kutt den opp i passende biter og pakk bitene inn i cellofanpapir.
- Oppbevares i kjøleskap.

Tips: Har du ikke et steketermometer, kan du sjekke temperaturen med "karamelltesten". Da tar man en dråpe med karamellmasse og dypper i kaldt vann. Kan dråpen rulles til en kule er massen varm nok.


1 kommentar: