søndag 8. desember 2013

DELFIAKAKE


Delfiakake er en mektig konfektkake som inneholder mye sjokolade og kokosfett. Det er nok også derfor den smaker så godt. I denne oppskriften har jeg halvert fettmengden for å gjøre kaken litt sunnere. Jeg lager kaken i god tid før jul, fryser den og tar den opp lille julaften. Den smaker like godt som om den hadde vært nylaget!

Ingredienser:
2 plater kokesjokolade
4 ss sterk kaffe
125 g kokosfett (delfia)
2 egg
2 ss. sukker
Per kjeks
Gelefrukter

- Kok kaffe.
- Bryt sjokoladen i biter.
- Smelt sjokoladen i kaffen.
- Tilsett fettet.
- Pisk egg og sukker til eggedosis.
- Bland sjokoladeblandingen og eggedosisen forsiktig sammen.
- Legg et lag sjokolade, et lag kjeks osv. (jeg har tre lag med kjeks)
- Sett formen 10 minutter i kjøleskapet.
- Ta ut formen og pynt med gelefrukter.
- Sett kaken i kjøleskap eller frys den ned til du skal servere den.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar