"Når en pepperkakebaker.
Baker pepperbakekaker.
Tar han først en stekegryte.
Og en kilo margarin"
osv...
Jeg må innrømme at jeg de siste årene har kjøpt ferdig pepperkakedeig i butikken. I år ønsket jeg å lage deigen fra bunnen av. Jeg var litt bekymret for hvordan det skulle gå. Kom jeg til å ende opp med en klissete deig og ingen pepperkaker? For å være sikker på å lykkes valgte jeg å gå for oppskriften som jeg fant på Trines matblogg. Deigen fikk veldig fin konsistens og pepperkakene smakte fantastisk godt. Det ble også akkurat passe mye deig. Ønsker du å lage deigen selv, anbefaler jeg oppskriften. Tusen takk til Trine som deler sine fantastiske oppskrifter!
Ingredienser:
250 gram sukker
2 dl lys sirup
1 ss kanel
½ ss malt ingefær
¼ ss nellik
250 gram smør
1 ss natron
2 egg
650-800 gram hvetemel
Melisglasur:
1 eggehvite
1 eggehvite
Melis
Pynt
- Ha sukker og sirup i en liten kjele. Kok forsiktig opp.
- Tilsett kanel, malt ingefær og nellik, og rør godt sammen
- Rør inn natron i sirupsblandingen, og rør fort og godt sammen. Blandingen blir nå lysere og eser litt.
- Hell den varme sirupsblandingen over det kalde smøret, som du har gjort klart på forhånd i en stor bolle. Rør til alt smøret er smeltet og blandingen er kald.
- Visp sammen eggene og rør de inn i blandingen.
- Tilsett deretter siktet mel, litt etter litt, til du får en jevn og relativt fast deig.
- Sett deigen kaldt noen timer, gjerne over natten.
- Ha deigen på lett melet bakebord, kjevle ut og stikk ut pepperkaker i ulike fasonger.
- Legg pepperkakene forsiktig på et bakepapirkledt stekebrett. Det er viktig at kakene er omtrent like tykke og store.
- Stek pepperkakene ved 210 grader, midt i ovnen, i ca. 7-10 minutter. Følg med mot slutten av steketiden.
- La pepperkakene hvile på stekebrettet et par minutter, før du avkjøler de på rist.
- Oppbevar pepperkakene i en tett kakeboks.
- Pynt gjerne pepperkakene med melisglasur og pynt.
- Pyntede pepperkaker kan bli myke, så de bør spises innen en uke eller to.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar