fredag 4. oktober 2013

KREMET PASTA MED KYLLING, BACON OG HVITLØK


Nå er høsten kommet til Oslo! Ute er bladene på trærne blitt gule, oransje og røde. Om kveldene tenner vi stearinlys og koser oss med en bok under pleddet i sofaen. Nå leser vi Doktor Proktors prompepulver av Jo Nesbø. Gøy for både små og store! Men først må det lages middag! Barna er inne i en periode hvor setningen "jeg liker ikke" blir brukt ganske hyppig. Denne pastaretten med kylling, bacon og hvitløk falt likevel i smak hos både små og store.

Ingredienser
Fersk tagliatelle 
500 g kyllingfilet skåret i strimler
1 pk. bacon, skåret i biter
2  sjalottløk, skåret i små biter
1 kinesisk hvitløk
5 sjampinjong, skåret i små biter
1 pk bacon, delt i biter
2 dl matfløte
2 egg
100 g parmesan, revet
Frisk basilikum
Olivenolje til steking

- Skjær kyllingfiletene i biter.
- Ha olivenolje i pannen.
- Stek baconet på lav varme til det er sprøtt. Sett til side.
- Stek sjalottløk og hvitløk til den er blank.
- Tilsett kyllingbitene og stek de til de er gjennomstekte.
- Tilsett sopp og stek i 5 - 6 minutter.
- Tilsett stekt bacon.
- Pisk fløte og egg lett sammen i en bolle. Tilsett parmesan.
- Ha pastaen i stekepanna og hell over fløteblandingen.
- La det putre i ca. ett minutt.
- Server straks.

Tidsforbruk: 30 minutter.
Porsjoner: 4.

2 kommentarer:

  1. Nam! Nå fikk jeg vann i munnen. Fikk lyst til å lage enda litt varmmat i kveld, selv om vi har spist middag ;)
    Dette må definitivt prøves ut.

    God helg!

    Mvh
    Ingrid

    SvarSlett