søndag 9. mars 2014

EPLER I MARENGS



Søndagsdessert! Oppskriften er fra boken "Den rutete kokeboken" av Ingrid Espelid Hovig.

Ingredienser:

2 eggehviter
1 1/2 dl sukker
1/2 ts bakepulver
1/2 ts salt
Fyll:
1 eple
2 ss smør
2 ss sukker
2 dl kremfløte
1 ts kanel
Mynte, til pynt

- Stivpisk eggehvitene.
- Rør forsiktig inn sukker, bakepulver og salt med en slikkeplott.
- Fordel blandingen i smurte små ildfaste former. Lag en fordypning i midten med en skje.
- Sett formene på en plate og sett platen midt i ovn forvarmet til 225 grader. Skru av ovnen og la marengsene stå i minst fire timer uten å åpne ovnsdøren.
- Stikk ut kjernehusene og skjær eplene i båter. Stek dem lett i smør i en stekepanne. Strø over sukkeret.
- Avkjøl.
- Visp fløten. Fyll marengsene med krem og eplebåter.
- Dryss kanel over og pynt med mynte.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar