fredag 16. august 2013

SKOLEBRØD

 
Dagens fristelse: Nybakte skolebrød med vaniljekrem. Av denne oppskriften blir det 20 store og kjempe gode skolebrød.

Ingredienser
1 liter hvetemel
1 dl sukker
2 ts kardemomme
4  dl h-melk
50 gr. fersk gjær
1 dl flytende melange
1 egg, pisket
2 pk vaniljesaus til koking
Melis
Kokoksmasse

- Sikt hvetemel i en bolle. Tilsett sukker og kardemomme. 
- Varm opp melken i en kjele til den er ca. 37 grader.
- Ha gjær i en liten bolle og bruk en gaffel til å dele den opp. Tilsett litt av den varme melken og rør godt til all gjæren er løst opp.
- Bland melk, gjær og flytende melange i bollen samen med de tørre ingrediensene.
- Elt deigen godt.
- Sett deigen på et trekkfritt sted i ca. 1 time.
- Lag vaniljekremen og sett den til avkjøling.
- Rull ut boller og lag et hull i midten med fingrene. Ha ca. 2 ts med vaniljekrem i hver bolle.
- Legg skolebrødene på et bakepapirkledd stekebrett og la de etterheve i ca. 30 min. på et trekkfritt sted.
- Pensle bollene med litt pisket egg før de settes inn i ovnen.
- Stekes midt i ovnen på 225 grader i 12 minutter.
- Ha på melis og dryss over kokosmasse før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar