tirsdag 7. mai 2013

SPINATSUPPE


For en stund siden kom barna hjem og sa de hadde fått verdens beste spinatsuppe i barnehagen. Da var det bare for mor å finne frem til en oppskrift og sette i gang. Suppen ble veldig god - selv om barna insisterte på at suppen de hadde fått i barnehagen var mye bedre enn den jeg hadde laget.

Skipper'n hadde rett - spinat er bra for musklene! Spinat er en svært næringsrik bladgrønnsak. Spinat bør du oppbevare i kjøleskapet i en plastpose eller i en lukket plastboks. Delvis uttørket spinat kan tilføres noe av den opprinnelige spenstigheten ved å legge den i kaldt vann. Den kan renses og fryses som den er. Før tilberedning bør stilkene fjernes hvis de er grove og på større blader bør også midtnerven fjernes. Det gjør du ved å folde bladet innover og dra stilken tilbake fra toppen. Spinaten vaskes godt i flere vann for å fjerne alle rester av sand som måtte være på bladene.

Ingredienser
500 g fersk spinat
3 ss olivenolje 
1/2 kinesisk hvitløk, finhakket
5 sjalottløk, finhakket
3 vårløk, finhakket
2 gulrøtter, finhakket
1 terning grønnsaksbuljong oppløst i vann
5 ss sitronsaft
3 dl melk
2 ss hvetemel
Salt og pepper
Fløte
Parmesanost

- Vask spinaten og fjern de harde stilkene. Hakk spinaten og sett den tilside.
- Stek hvitløk, løk og vårløk i olivenolje til de er gylne.
- Tilsett gulrot og spinat. Tilsett buljongterningvannet, litt saft fra en sitron, melk og mel. Kok opp og la det småkoke til gulrøttene er møre.
- Bruk stavmikser til å lage puré av hele blandingen.
- Bland i litt fløte til slutt, og smak til med salt og pepper.
- Server spinatsuppen med et dryss av parmesanost og godt brød til.

Tidsforbruk: 1 time.
Porsjoner: 4.

1 kommentar:

  1. Sunt og godt:)
    Takk for alle kommentarene inne hos meg.
    Klem
    Liza

    SvarSlett